Ирландският нискобюджетен превозвач Ryanair планира да пусне онлайн бинго и залагания от следващата година, заедно с представянето на новата си услуга - предоставянето на мобилни услуги на пътниците на борда, съобщават от IDG.BG.

Пътуващите ще могат да използват мобилните си телефони и други ръчни устройства по време на полетите, за да играят онлайн бинго и голям набор от други игри с незабавна печалба, които достигат джакпот от 380 000 долара (200 000 британски лири).

Пускането на онлайн-хазарт обаче зависи от решението на европейския регулаторен орган относно мобилните телефонни услуги на Ryaniar. Услугата се очаква да се предлага от средата на 2007 и ще позволява на пътниците да извършват и приемат гласови обаждания и кратки текстови съобщения (SMS) през сателитна широколентова връзка.

Плановете за онлайн-бингото по време на полет все още са "в процес на развитие," като чакат одобрението от страна на регулаторния орган.

За да помогне на представянето на услугата по залагания в реално време, която се очаква да тръгне от догодина, тази седмица Ryanair се е обединил с великобританския онлайн бинго оператор Jackpotjoy.com, който ще пусне бинго и други игри на уебсайта на Ryanair.

През първата седмица всички клиенти, които играят която и да е от онлайн игрите, ще получи безплатен полет.