IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Легалните казина у нас са 21 на брой, бинго залите – 35

Най-големите игрални центрове се намират в София, Пловдив и Варна. Останалите градове се характеризират с ниска и средна наситеност на развлекателните обекти

12:17 | 30.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Легалните казина у нас са 21 на брой, бинго залите – 35

Легално работещите казина на територията на България към момента са 21, показват данни на Държавната комисия по хазарта (ДКХ). Игралните зали са общо 974, а бинго залите – 35.

Най-големите игрални центрове се намират в София, Пловдив и Варна. Останалите градове се характеризират с ниска и средна наситеност на развлекателните обекти.

Заради активния туристически поток през лятото част от казината са концентрирани в курортните центрове на българското Черноморие – Бургас и Варна. Игралната индустрия се развива успешно и в граничните райони – Русе, Хасково, Свиленград, Благоевград, Кулата. В казината се предлага възможност да се играе на маси за игри – рулетка, блек джак и покер, а в някои от тях и на разнообразни електронни игри – механични и видео игрални автомати.

Според данните, цитирани от Българската търговска асоциация на производителите и операторите от игралната индустрия (БТАПОИИ), които ще имат свой форум в София, през миналата година в държавния бюджет от хазартна дейност са постъпили 86,5 млн. лв. спрямо 72,5 млн. лв. за 2006 г. През 1999 г. тази сума е възлизала на 15 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още